Thursday, May 23, 2013

Contoh Tes Listening TOEFL Beserta Audio MP3 Kunci Jawaban (Pre-Test Longman)

Contoh Tes Listening TOEFL Beserta Audio MP3 Kunci Jawaban

Contoh Tes Listening TOEFL Beserta Audio MP3 Kunci Jawaban
Menjawab soal TOEFL dengan benar

Soal di bawah ini diharapkan sebagai bentuk pre-test sebelum Anda memulai mempelajari seluruh skill dan strategi untuk menguasai Listening TOEFL melalui menu Belajar Listening Comprehension untuk TOEFL Test

Pre-test di bawah ini ditujukan sebagai pengukur level atau kemampuan Anda saat ini terhadap sesi Listening Comprehension. Hasil dari pre-test itu bisa Anda manfaatkan sebagai pengidentifikasi di area atau skill mana Anda mendapat kesulitan yang akhirnya Anda bisa memfokuskan ke skill tersebut. 

Sesi listening comprehension dalam tes TOEFL adalah untuk mengukur kemampuan Anda memahami percakapan bahasa Inggris. Anda akan diperdengarkan rekaman melalui tape. Rekaman hanya diperdengarkan satu kali saja olehnya fokus Anda harus dalam keadaan siap. 

Jumlah soal dari sesi listening comprehension yaitu 50 soal yang dibagi ke dalam 3 bentuk. Bentuk pertama (part A) terdiri dari umumnya terdiri dari 30 percakapan pendek antara dua orang, laki-laki dan perempuan yang setiap percakapannya diikuti 1 soal. Itu berarti terdapat 30 soal pada part a yang harus anda jawab. Bentuk kedua (part b) umumnya terdiri dari 2 percakapan panjang juga antara dua orang yang setiap percakapan diikuti empat pertanyaan. Secara keseluruhan ada 8 soal dalam sesi part b. Bentuk yang ke tiga yaitu part c yang terdiri dari 3 talk / pidato panjang (seorang dosen, professor sedang menjelaskan pelajaran). Masing-masing talk diikuti 4 pertanyaan.

Silahkan klik di sini untuk mendownload audio-nya.


PRE-TEST
SECTION 1 
LISTENING COMPREHENSION 
Time-approximately 35 minutes 
(including the reading of the directions for each part)

In this section of the test, you will have an opportunity to demonstrate your ability to understand conversations and talks in English. There are three parts to this section. Answer all the questions on . the basis of what is stated or implied by the speakers you hear. Do not take notes or write in your test book at any time. Do not turn the pages until you are told to do so.

Part A 
Directions: In Part A you will hear short conversations between two people. After each conversation, you will hear a question about the conversation. The conversations and questions will not be repeated. After you hear a question, read the four possible answers in your test book and choose the best answer. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen.

Listen to an example.

On the recording, you hear:

(man) That exam was just awful.
(woman) Oh, it could have been worse.
(narrator) What does the woman mean?

In your test book, you read: (A)  The exam was really awful.
(B)  It was the worst exam she had ever seen.
(C)  It couldn't have been more difficult.
(D)  It wasn't that hard.

You learn from the conversation that the man thought the exam was very difficult and that the
woman disagreed with the man. The best answer to the question, "What does the woman mean?" is
(D), "It wasn't that hard." Therefore, the correct choice is (D).


1.
(A)  The coffee is much better this morning.
(B)  The coffee tastes extremely good.
(C)  The coffee isn't very good.
(D)  This morning he definitely wants some coffee.

2.
(A)  The two classes meet in an hour and a half.
(B)  The class meets three hours per week.
(C)  Each half of the class is an hour long.
(D)  Two times a week the class meets for an hour.

3.
(A) A few minutes ago, the flight departed.
(B) The fight will start in a while.
(C) They are frightened about the departure.
(D) The plane is going to take off soon.

4.
(A) He hasn't yet begun his project.
(B) He's supposed to do his science project next week.
(C) He needs to start working on changing the due date.
(D) He's been working steadily on his science project.

5.
(A) At the post office
(B) In a florist shop
(C) In a restaurant
(D) In a hospital delivery room

6. (A) The professor drowned the cells in a lab.
(B) The lecture was long and boring.
(C) The professor divided the lecture into parts.
(D) The biologist tried to sell the results of the experiment.

7.
(A) She needs to get a driver's license.
(B) Two pieces of identification are necessary.
(C) The man should check to see if he needs credit.
(D) A credit card can be used to get a driver's license.

8.
(A) Housing within his budget is hard to locate.
(B) It's hard to find his house in New York.
(C) He can't afford to move his house to New York.
(D) Housing in New York is unavailable.

9.
(A) The boss was working on the reports.
(B) He would have to finish the reports before the end of next month.
(C) He was directed to stay late and finish some work.
(D) He could finish the reports at home.

10.
(A) The boisterous students made the teacher mad.
(B) The teacher angered the students with the exam results.
(C) The students were angry that the teacher was around.
(D) The angered students complained to the teacher.

11.
(A) The prices are reasonable.
(B) The store is too far out of town.
(C) He would like the woman to repeat what she said.
(D) He agrees with the woman.

12.
(A) It's rained unusually hard this year.
(B) There hasn't been any rain for many years.
(C) It's been many years since it rained.
(D) He doesn't like rain.

13.
(A) He needs to do a better job writing questions.
(B) He certainly must make his writing better.
(C) Without the questions, he cannot write the answers.
(D) He needs to understand the written questions better.

14.
(A)  The agent was standing in line with his passport. 
(B)  The line to get new passports is very long. 
(C)  The woman must wait her turn to get her passport checked. 
(D)  He can check her passport instead of the agent. 

15.
(A)  He couldn't finish closing the library book.
(B)  He hadn't finished the library assignment, but he was close. 
(C)  He was working on the assignment when the library closed. 
(D)  His homework was incomplete because the library wasn't open. 

16.
(A)  All the lawyer's preparation did no good.
(B)  The lawyer prepared nothing for the case. 
(C)  It wasn't work for the lawyer to prepare for the case. 
(D)  The lawyer didn't work to prepare for the case. 

17.
(A)  The history class begins next week. 
(B)  He thinks the papers should be turned in next week. 
(C)  He has already done the paper for next week. 
(D)  The papers are not due next week. 

18.
(A)  He's not really happy. 
(B)  The contractor's work was satisfactory. 
(C)  He would rather work with the contractor himself. 
(D)  He was already contacted about the work. 

19.
(A)  The man should try another type of paper.
(B)  The man should locate a typist tomorrow morning. 
(C)  The man should make a tape in the morning. 
(D)  The man should complete the paper without help. 

20.
(A)  She'd like some pie.
(B)  It's easy to buy it. 
(C)  The task the man's working on isn't difficult. 
(D)  It's easier to prepare pie than do what the man is doing. 

21.
(A)  He reported that the time for the budget meeting had been set. 
(B)  He is always late in submitting his accounting figure 
(C)  He never manages to budget his time well. 
(D)  He is never too late in turning in his reports. 

22.
(A)  The repairs that the mechanic had indicated were already made. 
(B)  The car is going to need a lot of repairs. 
(C)  Buying a new car would be quite expensive. 
(D)  The mechanic extended the repair warranty. 

23.
(A)  Betty wrote the letter as directed.
(B)  The directions were given to Betty in a letter.
(C)  Betty will follow the instructions later.
(D)  Betty worked exactly as instructed.

24.
(A)  Walter had a lack of success with his business.
(B)  Walter failed in business. 
(C)  Walter's new company is doing rather well. 
(D)  Walter hoped to succeed in business. 

25.
(A)  He should put the organ in the closet. 
(B)  The closet has already been organized. 
(C)  He needs to rearrange the closet. 
(D)  He wishes the closet were closer. 

26.
(A)  She didn't do the work.
(B)  She gave the assignment her best effort.
(C)  She finished the assignment even though it was difficult. 
(D)  She gave the man a signal. 

27.
(A)  She said some terrible things.
(B)  She didn't say anything nice.
(C)  She didn't have any nice things.
(D)  She said really wonderful things.

28.
(A)  New employees are rarely initiated into the company.
(B)  New workers don't generally undertake actions on their own. 
(C)  New employees are initially rated. 
(D)  It's rare for employees to make new suggestions. 


29.
(A)  The woman is more than a week late.
(B)  The children would have wrecked the house later. 
(C)  The woman was so late that she was a wreck. 
(D)  He's glad that she was not any later. 

30.
(A)  He had not gone to the store. 
(B)  He was still at the market. 
(C)  He was going to take care of the shopping. 
(D)  He always went to the market. 

Part B 
Directions: In this part of the test, you will hear longer conversations. After each conversation, you will hear several questions. The conversations and questions will not be repeated.

After you hear a question, read the four possible answers in your test book and choose the best answer. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen.

Remember, you are not allowed to take notes or write in your test book.

31.
(A)  She's a senior.
(B)  She's a junior. 
(C)  She's a transfer student. 
(D)  She's a graduate student. 

32.
(A)  How to transfer to a junior college 
(B)  How to find his way around campus 
(C)  What courses are required for a literature major 
(D)  Who won the campus election 

33.
(A)  Three
(B)  Five 
(C)  Eight 
(D)  Ten 

34.
(A)  American literature 
(B)  World literature 
(C)  Literary analysis 
(D)  Surveying 

35.
(A)  Ina book
(B)  From a television program 
(C)  During a trip that she took 
(D)  From a lecture 

36.
(A)  To communicate with other dolphins 
(B)  To recognize objects in the water 
(C)  To learn human language 
(D)  To express fear 

37.
(A)  Five
(B)  Fifteen 
(C)  Fifty 
(D)  Five hundred 

38.
(A)  It is limited. 
(B)  It is greater than human intelligence. 
(C)  It is less than previously thought. 
(D)  We are beginning to learn how much they have. 

Part C 
Directions: In this part of the test, you will hear several talks. After each talk, you will hear some questions. The talks and questions will not be repeated.

After you hear a question, read the four possible answers in your test book and choose the best answer. Then, on your answer sheet, find the number of the question and fill in the space that corresponds to the letter of the answer you have chosen. 

Here is an example. 

On the recording, you hear: 

(narrator)   Listen to an instructor talk to his class about painting. 
(man) Artist Grant Wood was a guiding force in the school of painting known as American 
regionalist, a style reflecting the distinctive characteristics of art from rural areas of the United States. Wood began drawing animals on the family farm at the age of three, and when he was thirty-eight one of his paintings received a remarkable amount of public notice and acclaim. This painting, called "American Gothic," is a starkly simple depiction of a serious couple staring directly out at the viewer.

Now listen to a sample question.

(narrator)   What style of painting is known as American regionalist?

In your test book, you read: 
(A)  Art from America's inner cities
(B)  Art from the central region of the United States
(C)  Art from various urban areas in the United States
(D)  Art from rural sections of America

The best answer to the question, "What style of painting is known as American regionalist?" is (D), "Art from rural sections of America." Therefore, the correct choice is (D).

Now listen to another sample question.

(narrator)   What is the name of Wood's most successful painting?

In your test book, you read: 
(A)  "American Regionalist"
(B)  "The Family Farm in Iowa"
(C)  "American Gothic"
(D)  "A Serious Couple"

The best answer to the question, "What is the name of Wood's most successful painting?" is (C), "American Gothic." Therefore, the correct choice is (C). 
Remember, you are not allowed to take notes or write in your test book. 

39.
(A) To protect its members
(B) To save the natural environment
(C) To honor the memory of John Muir
(D) To improve San Francisco's natural beauty

40.
(A) For less than a year
(B) Only for a decade
(C) For more than a century
(D) For at least two centuries

41.
(A) San Francisco
(B) All fifty states
(C) The Sierra Nevadas
(D) The eastern United States

42.
(A) All over the world
(B) In the entire United States
(C) Only in California
(D) Only in the Sierra Nevadas

43.
(A) Students signing up for athletic teams
(B) Students going on a tour of a university campus
(C) Students playing various sports
(D) Students attending a university dedication ceremony

44.
(A) Membership on an athletic team
(B) Enrollment in an exercise class
(C) A valid student identification card
(D) Permission from_a faculty member

45.
(A) To the tennis courts
(B) To the arena
(C) To the gymnasium
(D) To the Athletic Department office

46.
(A) Go to the Art Center
(B) Sign up for sports classes
(C) Visit the exercise room
(D) Watch a football game

47.
(A) Science
(B) Art
(C) Literature
(D) Music

48.
(A) They are completely different.
(B) They are somewhat similar but have an essential difference.
(C) They are exactly the same in all respects.
(D) They are unrelated.

49.
(A) Objective
(B) Idealistic
(C) Philosophical
(D) Environmental

50.
(A) Heredity
(B) Environment
(C) Idealism
(D) Natural laws 

This is the end of the Listening Diagnostic Pre-Test. 

Setelah Anda mengerjakan soal di atas dan memeriksa jawaban Anda, silahkan lihat di area skill mana Anda medapat kesulitan. Klik di sini untuk mempelajari skill di bawah.

1. SKILLS 2 and 3 11. SKILL 11 21. SKILLS 7 and 16
2. SKILL 2 12. SKILL 7 22. SKILLS 2 and 3
3. SKILLS 2 and 3 13. SKILL 2 23. SKILLS 2 and 17
4. SKILL 2 14. SKILL 6 24. SKILL 8
5. SKILL 4 15. SKILLS 2 and 7 25. SKILLS 2, 3, and 14
6. SKILLS 2 and 3 16. SKILL 2 26. SKILL 16
7. SKILL 2 17. SKILL 12 27. SKILL 10
8. SKILLS 2 and 3 18. SKILL 7 28. SKILLS 3 and 9
9. SKILL 6 19. SKILL 12 29. SKILL 15
10. SKILLS 2 and 5 20. SKILL 17 30. SKILL 13

Kunci Jawaban dari Contoh Tes Listening TOEFL Beserta Audio MP3 Kunci Jawaban: 

1. C     11.D 21.B         31.A  41. C
2. B     12. A 22. B 32. C 42. B
3. D     13. B 23. D 33. C 43. B
4. A     14. C 24. C 34. C 44. C
5. B     15. D 25. C 35. D 45. D
6. B     16. A 26. A 36. B 46. A
7. B     17. B 27. D 37. C 47. C
8. A     18. A 28. B 38. D 48. B
9. C     19. D 29. D 39. B 49. A
10. A   20. C 30. A 40. C 50. C

Recording script /  skrip rekaman:

1.
(woman) Are you enjoying your coffee?
(man) It tastes extremely bitter this morning!
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

2.
(woman) Can you tell me how often the philosophy class meets?
(man) It meets twice a week, for an hour and a half each time.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

3.
(man) I'm tired of just sitting here!
(woman) Relax. I'm sure that the flight will depart within a few minutes.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN MEAN?

4.
(woman) The science project is due next week.
(man) I suppose I'll have to start working on it now.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

5.
(man) I'd like to order a dozen roses. Do you deliver?
(woman) Yes. We can deliver anywhere in the city by this afternoon.
(narrator) WHERE DOES THIS CONVERSATION PROBABLY TAKE PLACE?

6.
(woman) Did you enjoy the biology lecture?
(man) The professor droned on and on about cell division.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

7.
(man) What do I need to cash a check?
(woman) I have to see a driver's license and a credit card.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN MEAN?

8.
(woman) Have you been able to find an apartment yet?
(man) It's difficult to find affordable housing in New York.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

9.
(woman) Why were you so late in getting home from work?
(man) My boss had me finish all the month-end reports.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

10.
(man) Ms. Jones did not look too happy as she left her classroom.
(woman) She was angered by her rowdy students.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN MEAN?

11.
(woman) The prices at this store are really outrageous!
(man) You can say that again!
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

12.
woman) I don't like this weather very much.
(man) We haven't see rain like this for many years!
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

13.
(man) Professor Martin, what do you think of the composition that I turned in last week? 
(woman) Without question, you need to improve the quality of your writing.
(narrator) WHAT DOES PROFESSOR MARTIN SAY ABOUT THE STUDENT?

14.
(woman) Where should I go next?
(man) You must stand in this line so that the agent can check your passport.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

15.
(man) Did Paul get his work done?
(woman) He couldn't finish the assignment because the library was closed.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN SAY ABOUT PAUL?

16.
(woman) The lawyer spent hours and hours working on that case.
(man) It's true that he prepared hard for the case, but his work was for nothing.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

17.
(woman) Do you know when the papers for Professor Jenkins' history class are due?
(man) They're due next week, aren't they?
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

18.
(woman) Are you happy with the work that the contractor did on your house?
(man) I'm rather dissatisfied with it.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

19.
(man) I can't find a typist to finish my term paper by tomorrow morning.
(woman) Why not do it yourself?
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN SUGGEST?

20.
(man) I can't get this television set connected to the cable.
(woman) Oh, it's as easy as pie.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN MEAN?

21.
(man) Is Bob doing a good job in the office?
(woman) He never manages to turn in his budget reports on time.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN SAY ABOUT BOB?

22.
(man) Has the auto mechanic told you how much work the car needs?
(woman) He indicated that the repairs would be quite extensive.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN MEAN?

23.
(woman) Did Betty listen to what her boss said?
(man) She followed the directions to the letter.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

24. (woman) How's Walter doing in his new business?
(man) Well, he hasn't exactly been unsuccessful.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

25. (woman) Are you going to organize that closet this morning?
(man) I wish I didn't have to.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

26. (man) Did Sally finish that difficult assignment? 
(woman) She gave up before she really got started.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN SAY ABOUT SALLY?

27.
(woman) What did Peggy say about the job I did?
(man) She couldn't have said nicer things.
(narrator) WHAT DOES THE MAN SAY ABOUT PEGGY? 

28.
(man) Your new secretary seems to be doing a great job.
(woman) Rarely do new employees take such initiative.
(narrator) WHAT DOES THE WOMAN MEAN?

29.
(woman) Did you enjoy taking care of the children all afternoon?
(man) If you had gotten here any later, I'd have been a wreck.
(narrator) WHAT DOES THE MAN MEAN?

30.
(man) I just got back from the market.
(woman) So you did do the shopping!
(narrator) WHAT HAD THE WOMAN
ASSUMED ABOUT THE MAN? 

Part B 
Questions 31-34 
(narrator) Listen to a conversation on a university campus.
(man) You seem to know your way around campus. Have you been here long? 
(woman) I'm a senior literature major. I'll be graduating next June. 
(man) Your major is literature? Mine is, too. But I'm just beginning my work in my major. I just transferred to this university from a junior college. Perhaps you could tell me about the courses you've got to take for a literature major. 
(woman) Well, for a literature major you need to take eight courses, three required courses and five electives. First, you have to take "Survey of World Literature, Parts One and Two." This is really two courses, and it'll take two semesters, and it's required for all literature majors. The other course required for all literature majors is "Introduction to Literary Analysis." 
(man) You mean, if I want to specialize in American literature, I still must take two semesters of World literature? 
(woman) Yes, because the two semesters are required for all literature majors. 
(man) But I only want to study American literature!
(woman) At least you can take all of your five elective courses in the area that you want.
(man) That's what I'll do, then.

31. WHAT IS THE WOMAN'S STATUS AT THE UNIVERSITY? 
32. WHAT DOES THE MAN WANT TO LEARN FROM THE WOMAN? 
33. HOW MANY TOTAL COURSES MUST A STUDENT TAKE FOR A LITERATURE MAJOR? 
34. THE MAN WILL PROBABLY TAKE HIS ELECTIVE COURSES IN WHICH AREA? 

Questions 35-38 
(narrator) Listen to a conversation between two friends.
(woman) Wasn't that a fascinating lecture on dolphins? I didn't know that dolphins traveled in such large groups, or were able to communicate with other members of their group with those whistle like sounds. 
(man) And they also use clicks as a sort of sonar.
(woman) I really couldn't understand that part of the lecture. You could?
(man) Yes, the dolphins use clicks to identify objects in the water; they can even identify tiny objects more than 100 meters away using these clicks. Scientists believe that a dolphin may even have a sonar-like image in its brain of a distant object so that it can identify the object long before the dolphin can actually see the object. 
(woman) So the dolphins use these clicks mostly to identify objects in the water? 
(man) I think so, and they have considerably more ability to do this than humans do.
(woman) It is hard to believe that, in addition to these sonar clicks, dolphins are actually learning some human language.
(man) Yes, I believe that the lecturer said that some dolphins had already 
learned around fifty human commands, and that those dolphins were able to understand not only individual words but words clustered together in sentences! 
(woman) Dolphins must certainly be amazing animals to do all of that.
(man) I'm sure they are, and we're only just beginning to find out how intelligent they are. 

35. WHERE DID THE WOMAN LEARN ABOUT DOLPHINS? 
36. WHY DO DOLPHINS USE CLICKS? 
37. APPROXIMATELY HOW MANY HUMAN COMMANDS HAVE SOME DOLPHINS LEARNED? 
38. WHAT DOES THE MAN SAY ABOUT DOLPHIN INTELLIGENCE? 

Part C
Questions 39-42 
(narrator) Listen to a welcome address by a member of a club.
(woman) Welcome to this introductory meeting for new members of the Sierra Club. The Sierra Club is an organization whose goals are centered on the protection of the environment. It was founded in 1892 in San Francisco by naturalist John Muir, who was intent on preserving the natural beauty and harmony of the Sierra Nevadas in eastern California. Today the Sierra Club boasts almost 200,000 members in all fifty states of the United States. Through activities such as conferences, lectures, exhibits, and films, the organization works to continue the effort begun by John Muir. The Sierra Club also publishes a weekly newsletter, a bimonthly magazine, and various books. 

39. WHAT IS THE MAIN OBJECTIVE OF THE SIERRA CLUB? 
40. APPROXIMATELY HOW LONG HAS THE SIERRA CLUB BEEN IN EXISTENCE? 
41. WHAT AREA WAS JOHN MUIR ESPECIALLY INTERESTED IN SAVING? 
42. WHERE DOES THE SIERRA CLUB HAVE MEMBERS? 

Questions 43-46 
(narrator) Listen to a talk by a university employee.
(man) The next stop on our campus tour for new freshmen is the university sports complex. This university has extensive sports facilities and is dedicated to providing maximum student access to these facilities. On the right you can see the university stadium, which is used for football and soccer as well as track and field. The gymnasium straight ahead contains the arena that is used for basketball and gymnastics. The gymnasium also includes an up-to-date exercise room with a large variety of the latest equipment; the exercise room is open to any student with valid student I.D., not just members of athletic teams. The pool complex is behind the gymnasium, and that is also open for general student use, except when the swim team, the diving team, or the water polo team is practicing. To the left, you can see the tennis courts and outdoor volleyball courts. It is possible to take instruction classes in these sports, or you are welcome to sign up for court time at the Athletic Department office if you just want to play with some of your friends. These are just some of the sports facilities that are available to you here, but I think you can see that this university makes an effort to provide the best opportunity for its students to take part in sports. Now, let's continue on to the Art Center. 

43. WHO IS PROBABLY LISTENING TO THIS TALK? 
44. WHAT IS NEEDED TO GET INTO THE EXERCISE ROOM? 
45. WHERE SHOULD A STUDENT GO TO RESERVE A TENNIS COURT? 
46. WHAT WILL THE STUDENTS PROBABLY DO NEXT? 

Questions 47-50 
(narrator) Listen to a talk given by a professor.
(woman) Today's lecture is on the difference between the two literary styles of realism and naturalism. These two styles have in common a faithfulness to actual experience and a mistrust of idealism. Although they do have several similarities, realism and naturalism should be clearly differentiated. The realist objectively reports on events, with the accuracy of the description as the prime motive. The naturalist, on the other hand, has more of a philosophic bent; naturalist writings express the writer's philosophy that human actions are determined by natural laws such as heredity and environment. 

47. THIS TALK WOULD PROBABLY BE GIVEN IN WHICH OF THE FOLLOWING COURSES? 
48. WHAT POINT IS THE SPEAKER TRYING TO MAKE ABOUT REALISM AND NATURALISM? 
49. WHICH OF THE FOLLOWING BEST DESCRIBES REALISM? 
50. WHICH OF THE FOLLOWING DOES NOT INFLUENCE HUMAN ACTIONS, ACCORDING TO NATURALIST IDEAS?



 
Copyright © ; Powered by Blogger | Sitemap | Privacy Policy | This blog (pusattoefl.blogspot.com) is not endorsed or approved by ETS.