Semua ebook dalam website ini tidak berbayar. Jika ada link yang meminta bayaran atau ada link yg error mohon sampaikan ke kami dengan memberi komen di kolom komentar beserta link postingan kami yg bermasalah. Terimakasih banyak.

Tuesday, September 17, 2013

Soal TOEFL dan Pembahasan Reading Carbon tetrachloride

Soal TOEFL dan Pembahasan Reading Carbon Tetrachloride

Tes TOEFL yang umum diselenggarakan untuk saat ini di Indonesia ialah tes TOEFL ITP. Pada tes TOEFL ITP, peserta tes akan menemui tiga sesi. Sesi pertama yaitu listening comprehension; yang ke dua structure and written expression; dan yang ke tiga ialah sesi reading comprehension

Untuk sesi reading comprehension -sebagai sesi tes terakhir yang diujikan pada tes TOEFL ITP- menguji kemampuan peserta tes dalam memahami teks berbahasa Inggris. Hal-hal yang ditanyakan termasuk main idea, pronoun, vocabulary meaning, detail information, dan jenis soal lainnya. 

Untuk menambah wawasan Anda dalam menjawab soal TOEFL sesi reading comrehension, kami sarankan untuk mencari info lebih luas terkait tips dan trik dalam pengerjaan soal TOEFL sesi reading. Dalam  situs resmi Pusat TOEFL, Anda boleh membaca 7 Tips Menjawab Soal Reading TOEFL dengan Baik.

Akhir kata, semoga dengan soal-soal TOEFL yang tersedia dan materi TOEFL lainnya pada situs resmi Pusat TOEFL ini dapat memudahkan Anda dalam menjawab soal TOEFL ke depannya.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soal TOEFL

Carbon tetrachloride is a colorless and inflammable liquid that can be produced by combining carbon disulfide and chlorine. This compound is widely used in industry today because of its effectiveness as a solvent as well as its use in the production of propellants.

Despite its widespread use in industry, carbon tetrachloride has been banned for home use. In the past, carbon tetrachloride was a common ingredient in cleaning compounds that were used throughout the home, but it was found to be dangerous: when heated, it changes into a poisonous gas that can cause severe illness and even death if it is inhaled. Because of this dangerous characteristic, the United States revoked permission for the home use of carbon tetrachloride in 1970. The United States has taken similar action with various other chemical compounds.

1. The main point of this passage is that
A.    carbon tetrachloride can be very dangerous when it is heated
B.     the government banned carbon tetrachloride in 1970
C.    although carbon tetrachloride can legally be used in industry, it is not allowed in home products.
D.    carbon tetrachloride used to be a regular part of cleaning compounds

2. The word “widely” in line 2 could most easily be replaced by
A.    grandly
B.     extensively
C.     largely
D.    hugely

3. The word “banned” in line 4 is closest in meaning to
A.    forbidden
B.     allowed
C.     suggested
D.    instituted

4. According to the passage, before 1970 carbon tetrachloride was
A.    used by itself as a cleanser
B.     banned in industrial use
C.     often used as a component of cleaning products
D.    not allowed in home cleaning products

5. It is stated in the passage that when carbon tetrachloride is heated, it becomes
A.    harmful
B.     colorless
C.     a cleaning compound
D.    inflammable

6. The word “inhaled” in line 7 is closest in meaning to
A.    warmed
B.     breathed in
C.     carelessly used
D.    blown

7. The word “revoked” in line 8 could most easily be replaced by
A.    gave
B.     granted
C.     instituted
D.    took away

8. It can be inferred from the passage that one role of the U.S. government is to
A.    regulate product safety
B.     prohibit any use of carbon tetrachloride
C.     instruct industry on cleaning methodologies
D.    ban the use of any chemicals

9. The paragraph following the passage most likely discusses
A.    additional uses of carbon tetrachloride
B.     the banning of various chemical compounds by the U.S. government
C.     further dangerous effects of carbon tetrachloride
D.    the major characteristic of carbon tetrachloride

Kunci Jawaban

1. The main point of this passage is that
A.    carbon tetrachloride can be very dangerous when it is heated
B.
     the government banned carbon tetrachloride in 1970
C.
    although carbon tetrachloride can legally be used in industry, it is not allowed in home products.
D.    carbon tetrachloride used to be a regular part of cleaning compounds
2. The word “widely” in line 2 could most easily be replaced by
A.    grandly
B.
     extensively
C.
     largely
D.
    hugely
3. The word “banned” in line 4 is closest in meaning to
A.    forbidden
B.
     allowed
C.
     suggested
D.
    instituted
4. According to the passage, before 1970 carbon tetrachloride was
A.    used by itself as a cleanser
B.
     banned in industrial use
C.
     often used as a component of cleaning products
D.
    not allowed in home cleaning products
5. It is stated in the passage that when carbon tetrachloride is heated, it becomes
A.    harmful
B.
     colorless
C.
     a cleaning compound
D.
    inflammable
6. The word “inhaled” in line 7 is closest in meaning to
A.    warmed
B.
     breathed in
C.
     carelessly used
D.
    blown
7. The word “revoked” in line 8 could most easily be replaced by
A.    gave
B.
     granted
C.
     instituted
D.
    took away
8. It can be inferred from the passage that one role of the U.S. government is to
A.    regulate product safety
B.
     prohibit any use of carbon tetrachloride
C.
     instruct industry on cleaning methodologies
D.
    ban the use of any chemicals
9. The paragraph following the passage most likely discusses
A.    additional uses of carbon tetrachloride
B.
     the banning of various chemical compounds by the U.S. government
C.
     further dangerous effects of carbon tetrachloride
D.
    the major characteristic of carbon tetrachloride

Pembahasan Jawaban

Untuk pembahasan jawaban dari Soal TOEFL dan Pembahasan Reading Carbon tetrachloride akan kami bahas ke depannya. Untuk saat ini kami masih fokuskan untuk membagi soal TOEFL dengan jawabannya. Jangan lupa untuk men-share situs resmi Pusat TOEFL ini, dan juga bergabung pada pan page facebook di Belajar Bahasa Inggris.

Don't Miss



0 comments:

Post a Comment