Semua ebook dalam website ini tidak berbayar. Jika ada link yang meminta bayaran atau ada link yg error mohon sampaikan ke kami dengan memberi komen di kolom komentar beserta link postingan kami yg bermasalah. Terimakasih banyak.

Tuesday, August 27, 2013

Soal Tes TOEFL dan Pembahasan Jawaban Structure (Model Test 2 by Cliffs)

Soal Tes TOEFL dan Pembahasan Jawaban Structure (Model Test 2 by Cliffs)

Soal Tes TOEFL dan Pembahasan Jawaban (Structure Model Test 2 by Cliffs)
Soal Tes TOEFL dan Pembahasan Jawaban (Structure Model Test 2 by Cliffs)

Di bawah ini kami kembali menyediakan Soal TOEFL dan Pembahasan Jawaban (Structure) sebagai versi ke dua yang bersumber dari buku TOEFL CLiff (Preparation Guide for the TOEFL Test). Sementara pada postingan sebelumnya telah kami posting versi ke satu dari Soal TOEFL dari Cliff yang judulnya tidak jauh beda dengan postingan kali ini yaitu Soal Tes TOEFL dan Pembahasan Kunci Jawaban (Structure).

Tips dalam menjawab soal structure dalam tes TOEFL yaitu dengan membaca ke semua kalimat termasuk pilihan jawaban. Kemudian Anda mesti mengingat-mengingat atau mencocokkan kebenaran dari pilihan jawaban atas rumus-rumus structure atau grammar yang telah Anda pelajari selama ini. Yang terakhir Anda harus mengeliminasi jawaban yang secara jelas salah. 

Semoga soal TOEFL beserta kunci jawaban dan pembahasan di bawah ini dapat membantu Anda dalam mempersiapkan diri menghadapai tes TOEFL nantinya. Kritik dan saran Anda terkait materi yang kami posting di situs Pusat TOEFL akan sangat membantu kelancaran postingan kami.

Soal Tes TOEFL

1. The attorney told his client that _________________________
A. They had little chance of winning the case.
B. The case was of a small chance to win
C. It was nearly impossible to win him the case.
D. The case had a minimum chance to be won by him.

2. One of the professor’s greatest attributes is _______________
A. when he gives lectures
B. how in the manner that he lectures
C. the way to give lectures
D. his ability to lecture

3. The bank sent a notice to its customers which contained _______________
A. a remembrance that interest rate were to raise the following month
B. a reminder that a raise in interest rates was the month following
C. to remember that interest rates were going up next month
D. a reminder that interest rates would rise the following month.

4. ______________ was the day before yesterday.
A. The France’s Independence Day
B. The day of the French independence
C. French’s Independence Day
D. France’s Independence Day

5. It was not until she had arrived home ______________ remembered her appointment with the doctor.
A. when she
B. that she
C. and she
D. she

6. George would certainly have attended the proceedings ________________
A. if he didn’t get a flat tire
B. if the flat tire hadn’t happended.
C. had he not had a flat tire
D. had the tire not flattened itself.

7. _______________ received law degrees as today.
A. Never so many women have
B. Never have so many women
C. The women aren’t ever
D. Women who have never

8. The students liked that professor’s course because _____________________
A. there was few if any homework
B. not a lot of homework
C. of there wasn’t a great amount of homework
D. there was little or no homework.

9. George ______________ he could improve his test scores, but he didn’t have enough time to study.
A. knew to
B. knew how
C. knew how that
D. knew how to

10. _________________ he would have come to class.
A. If Mike is able to finish his homework
B. Would Mike be able to finish his homework
C. If Mike could finish his homework
D. If Mike had been able to finish his homework.

11. Lee contributed fifty dollars, but he wishes he could contribute _______________
A. one other fifty dollars
B. the same amount also
C. another fifty
D. more fifty dollars

12. The people at the party were worried about Janet because no one was aware _____________ she had gone.
A. where that
B. of where
C. of the place where
D. the place

13. Fred’s yearly income since he changed professions has _________________
A. nearly tripled
B. got almost three times bigger
C. almost grown by three times
D. just about gone up three times

14. Nancy hasn’t begun working on her Ph.D, ________________ working on her master’s.
A. still because she is yet
B. yet as a result she is still
C. yet because she is still
D. still while she is already

15. The director of this organization must know _____________________
A. money management, selling, and able to satisfy the stockholders
B. how to manage money, selling his product, and be able to satisfy the stockholders
C. how to manage money, sell his product, and satisfy the stockholders
D. money management, selling, the idea of being able to satisfy the stockholders.

Kunci Jawaban

1. A 
2. D
3. D
4. D
5. B 
6. C
7. B
8. D
9. B
10. D
11. C
12. B
13. A
14. C
15. C

Pembahasan Jawaban

Untuk pembahasan jawaban dari soal TOEFL dan pembahasan jawaban versi ke dua ini akan kami update beberapa hari kemudian. Berhubung admin masih punya kesibukan lain. Jangan lupa untuk berlangganan postingan atau materi TOEFL di Pusat TOEFL agar Anda tidak ketinggalan soal-soal TOEFL

Don't Miss