Semua ebook dalam website ini tidak berbayar. Jika ada link yang meminta bayaran atau ada link yg error mohon sampaikan ke kami dengan memberi komen di kolom komentar beserta link postingan kami yg bermasalah. Terimakasih banyak.

Monday, September 8, 2014

Soal Tes TOEFL dan Pembahasan Jawaban Structure (Model Test 8)

Soal Tes TOEFL dan Pembahasan Jawaban Structure (Model Test 8)

Soal Tes TOEFL dan Jawaban Structure (Model Test 8)

1. In the late 1970’s and early 1980’s, the United States developed the reusable space shuttle ________to space cheaper and easier.
A. to make access
B. and making access
C. which made accessible
D. and made accessible.
Pembahasan: to Infinitive
2. Genetically, the chimpanzee is more similar to humans _______.
A. are than any other animal
B. than is any other animal
C. any other animal is
D. and any other animal is
Pembahasan: Comparative Degree
3._______more than 65,000 described species of protozoa, of which more than half are fossils.
A. Being that there are
B. There being
C. Are there
D. There are
Pembahasan: There are (Subject di belakang verb)
4.The Sherman Antitrust Act of 1890 ___ nearly unanimously through the United States Congress.
A. passed
B. in passage
C. having passed
D. passing
Pembahasan: Kehilangan verb
5.Modern skyscrapers have a steel skeleton of beams and columns ___a three-dimensional grid.
A. forms
B. from which forming
C. and forming
D. that forms
Pembahasan: Adjective Clause
6.The average level of United States prices grew very little from 1953 until the mid-1960’s when ____________.
A. did inflation begin
B. inflation began
C. the beginning of inflation
D. did the beginning of inflation
Pembahasan: Adverb clause --> kehilangan subject & verb
7.The basis premise behind all agricultural production is _____available the riches of the soil for human consumption.
A. to be made
B. the making
C. making is
D. to make
Pembahasan: to infinitive --> be (is, are, am, was, were) + to inf.
8.___to the United States House of Representatives in 1791, Nathaniel Macon remained in office until 1815.
A. Election
B. Why he was elected
C. Elected
D. Who was elected
Pembahasan: Past Participle / Reduction in Adjective Clause
9.________ of classical ballet in the United States began around 1830.
A. To teach
B. Is teaching
C. It was taught
D. The teaching
Pembahasan: Kehilangan Subject. Ingat Noun + of + Noun
10.The universe is estimated ___between 10 billion and 20 billion years old.
A. being
B. to be
C. which is
D. is
Pembahasan: to infintive
11. A situation in which an economic market is dominated by a ____ is known as a monopoly.
A. single of a product seller
B. product single of a seller
C. seller of a product single
D. single seller of a product
PembahasanAdjective (single) + Noun (seller) ---> Noun + of + Noun
12.____ freshwater species of fish build nests of sticks, stones, or scooped-out sand..
A. As the many
B. Of the many
C. Many
D. Many of them are
Pembahasan: Butuh pelengkap subject.
13.Newspaper publishers in the united states have estimated ___________reads a newspaper every day.
A. nearly 80 percent of the adult population who
B. it is nearly 80 percent of the adult population
C. that nearly 80 percent of the adult population who
D. that nearly 80 percent of the adult population
Pembahasan: Noun Clause kehilangan subject
14. The foundation of all other branches of mathematics is arithmetic, _ science of calculating with numbers.
A. is the
B. the
C. which the
D. because the
Pembahasan: Appositive
15.Nylon was ___the human-made fibers.
A. the first of which
B. what the first of
C. it the first of
D. the first of
Pembahasan: butuh complement ... B dan C sudah pasti salah karena kalimat di atas telah memiliki Subject dan Verb (lengkap u/ 1 clause).

Don't Miss