Semua ebook dalam website ini tidak berbayar. Jika ada link yang meminta bayaran atau ada link yg error mohon sampaikan ke kami dengan memberi komen di kolom komentar beserta link postingan kami yg bermasalah. Terimakasih banyak.

Saturday, September 28, 2013

Soal TOEFL dan Pembahasan Reading Star

Soal TOEFL dan Pembahasan Reading Star

Tes TOEFL yang umum diselenggarakan untuk saat ini di Indonesia ialah tes TOEFL ITP. Pada tes TOEFL ITP, peserta tes akan menemui tiga sesi. Sesi pertama yaitu listening comprehension; yang ke dua structure and written expression; dan yang ke tiga ialah sesi reading comprehension

Untuk sesi reading comprehension -sebagai sesi tes terakhir yang diujikan pada tes TOEFL ITP- menguji kemampuan peserta tes dalam memahami teks berbahasa Inggris. Hal-hal yang ditanyakan termasuk main idea, pronoun, vocabulary meaning, detail information, dan jenis soal lainnya. 

Untuk menambah wawasan Anda dalam menjawab soal TOEFL sesi reading comrehension, kami sarankan untuk mencari info lebih luas terkait tips dan trik dalam pengerjaan soal TOEFL sesi reading. Dalam  situs resmi Pusat TOEFL, Anda boleh membaca 7 Tips Menjawab Soal Reading TOEFL dengan Baik.

Akhir kata, semoga dengan soal-soal TOEFL yang tersedia dan materi TOEFL lainnya pada situs resmi Pusat TOEFL ini dapat memudahkan Anda dalam menjawab soal TOEFL ke depannya.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Soal TOEFL

The locations of stars in the sky relative to one another do not appear to the naked eye to change, and as a result stars are often considered to be fixed in position. Many unaware stargazers falsely assume that each star has its own permanent home in the nighttime sky.

In reality, though, stars are always moving, but because of the tremendous distances between stars themselves and from stars to Earth, the changes are barely perceptible here. An example of a rather fast-moving star demonstrates why this misconception prevails; it takes approximately 200 years for a relatively rapid star like Bernard's star to move a distance in the skies equal to the diameter of the earth's moon. When the apparently negligible movement of the stars is contrasted with the movement of the planets, the stars are seemingly unmoving.

1. Which of the following is the best title for this passage?
a. What the eye can see in the sky
b. Bernard's star
c. Planetary Movement
d. The Evermoving stars 

2. The expression‍ "naked eye" in line 1 most probably refers to
a. a telescope
b. a scientific method for observing stars
c. unassisted vision 
d. a camera with a powerful lens

3. According to the passage, the distances between the stars and Earth are
a. barely perceptible
b. huge 
c. fixed
d. moderate

4. The word "perceptible" in line 5 is closest in meaning to which of the following?
a. noticeable 
b. persuasive
c. conceivable
d. astonishing

5. In line 6, a "misconception" is closest in meaning to a (n)
a. idea
b. proven fact
c. erroneous belief 
d. theory

6. The passage states that in 200 years Bernard's star can move
a. around Earth's moon
b. next to the earth's moon
c. a distance equal to the distance from earth to the moon
d. a distance seemingly equal to the diameter of the moon 

7. The passage implies that from earth it appears that the planets
a. are fixed in the sky 
b. move more slowly than the stars
c. show approximately the same amount of movement as the stars
d. travel through the sky considerably more rapidly than the stars 

8. The word "negligible" in line 8 could most easily be replaced by
a. negative
b. insignificant 
c. rapid
d. distant

9. Which of the following is NOT true according to the passage?
a. starts do not appear to the eye to move.
b. the large distances between stars and the earth tend to magnify movement to the eye 
c. Bernard's star moves quickly in comparison with other stars
d. although stars move, they seem to be fixed

10. The paragraph following the passage most probably discusses
a. the movement of the planets 
b. Bernard's star
c. the distance from earth to the moon
d. why stars are always moving

11. This passage would most probably be assigned reading in which course?
a. astrology
b. geophysics
c. astronomy 
d. geography

Pembahasan Jawaban

Untuk pembahasan jawaban dari Soal TOEFL dan Pembahasan Reading Carbon tetrachloride akan kami bahas ke depannya. Untuk saat ini kami masih fokuskan untuk membagi soal TOEFL dengan jawabannya. Jangan lupa untuk men-share situs resmi Pusat TOEFL ini, dan juga bergabung pada pan page facebook di Belajar Bahasa Inggris.

Don't Miss



0 comments:

Post a Comment